Påskeferie på Tunø

En hurtig beslutning om at sejle til tunø, blev til et par dage i sommerhus, fiskeri, metaldetektori og masser af hygge. Mine 2 kammerater og jeg, tog turen fra Norsminde havn i en lille Diana 21 fods motorbåd, og tøffede en sen forårsaften mod Tunø. Sejlturen tog omkring 1,5 time, og vi kom frem glade og tilfredse. De næste par dage på Tunø skulle stå på fiskeri, hygge og forhåbentligt årets første havørred.

Tunø rummer fantastisk skiftende omgivelser, og dermed fantastiske fiskemuligheder. Der er strande med sand, som ligner det man ser på strande i Fransk Polynesien, samtidig er der stenstrande og store klitter. Vi havde aftenen forinden drukket øl med et par lokale, som kom med et par localtips, og forslag til hvor og hvad vi skulle fiske med, så den første fiskedag var forventningerne i top. Det skulle vise sig at vi fik endnu en nultur. Udover et enkelt hug, så blev blæretang det eneste vi hev op af vandet. 

Dag 2 blev fiskeriet indstillet, og metaldetektoren kom frem. Vi havde fået adgang til en mark, men endnu en gang havde vi ikke heldet med os. Det blev mest til sølvpapir og gammelt bondejern, og min tålmodighed var ved at være brugt op. Jeg besluttede mig for at tage revanche og give fiskeriet endnu et forsøg. Da jeg kom ud på stranden blev jeg mødt af 2 håbefulde fiskere, der heller ikke havde haft heldet med os. Jeg gik i raskt tempo mod stenkalven (en fiskeplads på Tunø) mens jeg kastede den velkendte orange sølvpil ud i den Aarhusianske bugt hver 10. meter. Da jeg ankom til Stenkalven gik der ikke længe før jeg fik hug, og ENDELIG lykkedes det! Jeg fangede mit livs første havørred – 44 cm! Det var en fantastisk afslutning på en fantastisk tur. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *